نام پروژه : باغ جنت
موقعیت: محله ی عباس آباد، اصفهان، ایران
شرکت مشاوره: دفتر طراحی براکت
معمار:  شروین حسینی
تیم طراحی: مهدی هلاکوئ، شادی محمدی، بهاره سعادت فرد، مارال شکرانی، پریسا حق شناس
تاریخ شروع و اتمام اجرا: ۹۳-۹۴
مساحت زمین: ۱۱۳ متر مربع
نوع ساختمان: مسکونی
جوایز: رتبه سوم (مشترک) جایزه معمار در بخش مسکونی تک واحدی، سال ۱۳۹۴

این پروژه در زمینی به متراژ ۱۱۰ متر در یک ذوزنقه ناقص ۱۰x11 در محله قدیمی عباس آباد اصفهان در انتهای بن بستی واقع در خیابان باغ جنت ساخته شده است . ساختمان مذکور در سه طبقه تحت یک واحد مسکونی کوچک با محدودیت ارتفاع ۷ از سطح خیابان ساخته شده است . مجوز ساخت کامل در طبقه همکف و رعایت مرزهای ۶۰ % در طبقه فوقانی به نحوی که عقب نشینی های انجام شده غیر قابل دسترس باشند امکان پذیر است . وجود یک دسترسی سواره رو به عرض ۳ متر در قسمت شمال قطعه زمین مجموعاَ شرایط و محدودیت های ساخت پروژه می باشد .

حجم موجود پروژه بر مبنای همین محدودیت ها شکل گرفته است. تامین حداکثر نور و ایجاد دید مناسب و در عین حال رعایت مشرفیت های اجباری و نهایتاَ رعایت درون گرائی مد نظر کارفرما علی الرغم کوچک بودن قطعه زمین باعث شده است تا ساختمان به حجم نهایی با مصالح استفاده شده برسد.بخشی از نور طبیعی لازم برای فضاهای پروژه از عقب نشینی های اجباری بر اساس ضوابط در طبقه دوم تأمین می شود و الباقی توسط فضاهای منفی ایجاد شده  در وید های ضلع غرب و شمال پروژه .

اتصال بصری گذر شمالی و جنوبی پروژه با یک عقب نشینی و گشودگی نسبت به ضلع غرب با امکان باز کردن پنجره های اتاق خواب ها و گسترش پنجره پذیرائی و نورگیری بهتر فضای زیرزمین که به عنوان سالن استفاده خواهد شد را در پی داشته است.زندگی در این پروژه در سه تراز اتفاق می افتد .
طبقه فوقانی : فضاهای خواب ها و طبقه میانی که همکف می باشد. فضای روز شامل نشیمن کوچک خانواده و آشپزخانه و طبقه زیرین شامل یک سالن بزرگ  و سرویس مورد نیاز پذیرائی از مهمان ها می باشد.

این سه فضا به غیر از دستگاه پله توسط عقب نشینی ها و ویدها به هم مرتبط گشته اند. قرارگیری ساختمان در مقابل پیچ کوچه و تعدد پنجره های پیرامونی و امکان دیده شدن فضاهای درونی و لزوم محفوظ کردن حریم خصوصی مد نظر کارفرما و در کل ایجاد یک فضای درونگرا در عین حال پرنور لزوم استفاده از یک صفحه نیمه شفاف چوبی را در پوسته بیرونی نما ایجاب می کند که حرکت افقی خطوط آن در تداوم استفاده از خطوط افقی آجر های نما های همسایگی ها می باشد و استفاده از رنگ های خاکی،کرم و قهوه ای روشن باعث استقرار بیشتر بنا در بافت شهری می گردد.

 

پاسخ ترک

Please enter your comment!
Please enter your name here