پیتزا ایتالیایی
photo_2015-12-07_21-35-33
پيتزا ناپلي
يکي از پيتزاهاي معروف ايتاليا است که در آن گوشت استفاده مي شود. مواد تشکيل دهنده آن فيله گوساله، پنير بلوچيز، پنير موتزارلا، پنير پروسس، قارچ زيتون و سس سير است.
پيتزا پپروني
اگر دوست داريد پيتزاي شما تند باشد، اين پيتزا مي تواند بهترين انتخاب شما باشد. از اسم آن مشخص است که ماده اصلي آن پپروني است. پپروني يک نوع سالامي است که از گوشت گاو با مقدار زيادي فلفل تهيه شده است و به صورت لايه هاي نازک روي پيتزا استفاده مي شود. مواد تشکيل دهنده آن پپروني، پنير موتزارلا، سس گوجه و پاپريکا است.
پيتزا چانو
همان پيتزاي استيک و سير است که مزه سير در آن زياد حس مي شود. در اين پيتزا از لايه هاي نازک گوشت و مقدار زيادي پنير و سير رنده شده استفاده مي شود. مواد تشکيل دهنده آن فيله گوساله، پنير موتزارلا، سس بينر و سس سير است.
پيتزاي گامبري
اگر به غذاهاي دريايي علاقه داريد و دوست داريد پيتزاي شما طعم دريايي داشته باشد، اين پيتزا را انتخاب کنيد. در اين پيتزا از ميگو استفاده مي شود. مواد تشکيل دهنده آن ميگو، قارچ، پنير موتزارلا و سس سير است.
پيتزا تاکينو
اگر از طعم بوقلمون لذت مي بريد، حتما اين پيتزا را امتحان کنيد. مواد تشکيل دهنده آن سينه بوقلمون، پنير موتزارلا، سس بينر، زيتون و سس سير است.
پيتزا ورستل
اگر هم به پيتزاهايي که معمولا ما ايراني ها درست مي کنيم علاقه داريد، پيتزا ورستل را امتحان کنيد که مواد تشکيل دهنده آن سوسيس، فلفل دلمه اي و پنير موتزارلا است.
شهرت پيتزاي ايتاليايي مديون سه عامل مهم است: سس، خمير و نوع منبع حرارت (پخت)
تاپينگ (Topping) يا مواد پيتزا (بار پيتزا) بنا به سليقه ميل و امکانات شخص مي تواند تغيير يابد. مي تواند گياهي و گوشتي يا مخلوطي از هر دو باشد. در بعضي از کشورها پنير پيتزا (موزارلا) مصرف نمي شود و به جاي آن پنيرهاي محلي يا حتي پنير بلغاري و در بعضي به جاي خمير پيتزا از نان معمولي گرد و پخته شده يا نان آماده ولي نيمه پز استفاده مي شود.
بعضي از نان نازک و بعضي از نان ضخيم و به اشکال متنوع پيتزا تهيه مي کنند.
براي تهيه پيتزاي خوب، اجزا و مواد تشکيل دهنده پيتزا (مواد پيتزا يا بار پيتزا) نبايد از پنج ماده مختلف بيشتر باشد که سس و پنير پيتزا دو جزء اصلي آن و دو يا سه ماده ديگر را که مايل بوديد به آن اضافه کنيد.
افراط در اضافه کردن مواد (سبزيجات، گوشت، ميوه، انواع سوسيس)، پيتزاي خوبي را به دست نمي دهد و فراموش نکنيد هر نوع گوشتي بايد قبلا پخته شده باشد. در کاربرد ادويه ها نيز افراط نبايد کرد زيرا حرارت زياد ادويه را سوزانده و تلخ مي کند. آويشن طعم پيتزا را بسيار خوب مي کند.
منبع حرارتي براي پختن پيتزا اگر از چوب باشد بهترين است (تنور چوب سوز). پاشيدن کمي نمک همراه با افشاندن مقدار کمي روغن زيتون روي خمير آماده (قبل از بارگذاري) و اضافه کردن کمي ريحان تازه ريز شده کمک زيادي به بهتر شدن طعم پيتزا مي کند.
لازم به ذکر است تهيه خمير و ورز دادن آن مي تواند با همزن برقي خمير يا با کمک دست انجام شود. تجربه نشان داده است که پيتزاي خانگي که خمير آن با دست ورز داده شده است، طعم و مزه بهتري نسبت به خمير توليدي با استفاده از ماشين دارد. تهيه خمير، نگهداري و پهن کردن خمير بايد در درجه حرارت پايين و نبايد در محيط حرارتي بالاي ۱۲ درجه باشد.
خمير پيتزا به سبک ناپل
در تهيه خمير پيتزا به روش ناپل، تخمير (ور آمدن خمير) به آهستگي و آرامي انجام شود. حرارت فر گاز بايد ۲۳۰ درجه سانتيگراد بوده که حرارت بالاتر خمير را مي سوزاند و حرارت پايين تر خمير را تبديل به نان خشکه مي کند. اين دستورالعمل براي تهيه خمير و ساخت حدود ۲۵ پيتزاي کوچولو (Mini Pizza) به قطر ۱۵ سانتيمتر نوشته شده است. اگر براي پيتزاي معمولي خانگي مورد مصرف است شش پيتزا به دست مي آيد.

پاسخ ترک

نه − 4 =