طرز تهیه قلیه ماهی

photo_2015-09-08_20-39-06

قلیه ماهی این میزان برای دو نفره:

ماهی ۵۰۰ گرم

گشنیز ریز خورد شده ۲۵۰ گرم

شنبلیله ریز خورد شده ۵۰ گرم

سیر ۵ حبه

تمر هندی ۲۵۰ گرم

پیاز متوسط یک عدد

زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)

آرد گندم ۲ قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)

روغن

نمک و فلفل

ابتدا همه مواد رو آماده میکنیم. ماهی مخصوص قلیه

در مورد اینکه از چه ماهی هایی میتونید استفاده کنید…

“برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی هایی استفاده شود که دارای گوشت لُخم هستند. مانند: سَنگِسَر، هامور، شیر، سُرخو، جَش، سِکِن و …”

پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه

فلفل ها رو آسیاب میکنیم

فلفل؟ زیااااااااد

سیر ها رو پاک میکنیم و توی هاون میندازیم سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم

و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی رو اضافه میکنیم

وقتی سبزی خوب تفت داده شد؛ نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه

ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه

تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم

حالا از صافی ردش میکنیم  تمر رو خیس دادیم و آرد رو اضافه کردیم وتوی صافی ریختیمش

 

اب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ

دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم

و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم (پس کلا شد سه لیوان آب تمر)

(تفاله اش دیگه به درد نمیخوره .

هیچگاه در دیگ رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم .

ف

ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه

صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد (که توی عکس قبل دیدید)

حالا ماهی ها رو اضافه میکنیم

همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه (من یه کم در دیگ رو بیشتر باز کردم که توش رو ببینید.)

ا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی “شیر” نیم ساعت)

بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته (حدود ده دقیقه تا ربع ساعت)

در دیگ همچنان نیم باز

قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی پخت زیادی نداره

توی خورشت خوری سرو میکنیم …

 

⇩⇩⇩

پاسخ ترک

5 + 9 =